Pčelarstvo Vuić

Ceranka Bojana Vuić najbolja na ispitu iz pčelarstva

Pčelarstvo Vuić

VINKOVCI- U velikoj Županijskoj vijećnici u Vinkovcima Učilište ”Modus” u suradnji s pčelarskom Udrugom ”Nektar” Vinkovci organizirao je podjelu uvjerenja polaznicima Pčelarske škole, te je prikazan film o pčelarstvu ”Više od meda”.

-Učilište ”Modus” drugu godinu za redom proveo je program osposobljavanja zajedno sa Udrugom ”Nektar” Vinkovci, gdje su polaznici prošli teorijski i praktični dio pčelarstva. Uskoro krećemo sa novom Pčelarskom školom koja će započeti s radom 17.listopada, a trenutno imamo 30 prijavljenih polaznika, istaknuo je Krešimir Bikić, ravnatelj Učilišta ”Modus” Vinkovci.

Ove godine smo u Pčelarskoj školi imali 55 polaznika koji su prošli osnove pčelarstva i svi su uspješno prošli navedene zadatke.Najbolja na ispitu je bila Bojana Vuić iz Cerne koja je od 60 mogućih bodova, imala 59, te je dobila posebno priznanje.

-Ispit je po meni bio dosta jednostavan jer sam se dobro pripremila, a sastojao se o pitanjima u vezi građe pčela, pčelinjim proizvodima, tipovima košnica.Ove godine sam se počela baviti pčelarstvom zajedno sa suprugom i željela sam kroz Pčelarsku školu puno toga naučiti kako bi bila uspješna u pčelarstvu.Moji roditelji su se davno bavili sa pčelarstvom, te sam željela nastaviti tradiciju u obitelji, istaknula je Bojana.

Mario Kokaj

IZVOR: GLAS SLAVONIJE